SRPANJ U GOSPIĆU Objavljen je bogati program, za Dan Grada Klapa Rišpet i Gazde!

LIKACLUB

Mjesec rođenja Nikole Tesle, ali obilježavanja Dana Grada Gospića.


Ovogodišnji srpanj u Gospiću “nabijen” je brojnim manifestacijama u čast 163. rođendana Nikole Tesle, genija svjetskog glasa i ličkog podrijetla, mnoštvom glazbenih poslatica, ali i neizostavnim umjetničkim i sportskim događajima.

Prve subote, 6.srpnja ne propustite otvaranje GROCKS-a zvukovima Jure Stublića i Filma te glazbenice Lili Gee. Više o tome pisali smo ovdje.

U utorak, 9. srpnja priprema se svjetlosni spektakl “TESLA – Power of lights”, kojim će se odati počast velikom izumitelju dan uoči njegovog rođendana. Posjetitelje očekuje bogati program, a sve građevine povezane sa Teslinim životom biti će osvjetljene laserom. O svemu više možete pročitati na ovom linku.

Idući dan, 10. srpnja slavlje se nastavlja u MC “Nikola Tesla”, gdje će se održati niz predavanja i prezentacija na temu Nikole Tesle i dostignuća u elektrotehnici, a proslavu će koncertom zaključiti pjevač Đani Stipaničev.

Nastavak GROCKS-a slijedi u subotu, 13. srpnja nastupom grupe TBF i glazbenice Barbare Munjas. Početak ljetne malonogmetne lige na rasporedu je 15. srpnja, a finale će se održati 20. srpnja.

Treći vikend u srpnju ispunjen je događajima u povodu obilježavanja dana Grada. U subotu, 20. srpnja priprema se svečani mimohod Ličke pukovnije Gospić i gostujućih povijesnih postrojbi, Puhačkog orkestra i Mažoretkinja Grada Gospića, nakon čega slijedi postrojavanje povijesnih postrojbi i prijavak gradonačelniku.

U večernjim satima slavlje će se nastaviti koncertom tamburaškog sastava Gazde, a u nedjelju, 21. srpnja će za glazbeni dio slavlja biti zadužena klapa Rišpet. Dan Grada Gospića, 22. srpnja započeti će budnicom ulicama grada, nakon čega slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomen križa te zajednički odlazak – procesija na Svetu misu. Rock spektakl GROCKS završava u subotu, 27. srpnja koncertima grupa Silente i Lika Kolorado.

Zadnji dan mjeseca, srijeda 31. srpnja rezervirana je za početak petodnevnog nogometnog turnira povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Ne propustite gromoglasno dobar srpanj u Gospiću!

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u