Grad ZagrebZdravlje

U srijedu se obilježava Svjetski dan Parkinsonove bolesti

Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Udrugom Parkinson i mi organizira obilježavanje Svjetskog dana Parkinsonove bolesti pod motom: Život nije siv čak ni s Parkinsonom.


Tim povodom u srijedu 11. travnja 2018. od 11- 13 sati na Trgu Petra Preradovića organiziran je program u cilju podizanja svijesti šire javnosti o ovoj progresivnoj neurološkoj bolesti.

Predstavnici Udruge Parkinson i mi dijeliti će građanima crvene tulipane kao simbole borbe protiv Parkinsonove bolesti, a putem brošura i letaka informirati ih o samoj bolesti, metodama liječenja i radu Udruge. Na važnost fizičke aktivnosti oboljelih od Parkinsonove bolesti ukazat će partneri iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza i plesači zagrebačkog plesnog studija Fredi, a manifestaciju će podržati i višestruka dobitnica Porina – Mia Dimšić.

Stručni dio programa održati će se isti dan  na Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 13 sati, a predviđena su slijedeća predavanja:

  • Život s Parkinsonovom bolesti nije siv – doc.prim.dr.sc.Vladimira Vuletić, KBC Rijeka;
  •  Govorite glasnije –  doc.dr.sc. Katarina Pavičić Dokoza, Poliklinika SUVAG;
  •  Muzikoterapija – dr.sc. Anton Glasnović, MEF Zagreb;
  •  Fizička aktivnost i Parkinsonova bolest – doc.prim.dr.sc. Vladimira Vuletić, KBC Rijeka.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close