Ličko-senjska županijaPolitika

U srijedu se obilježava Dan Ličko-senjske županije

 Na dan kada je rođen Otac domovine, dr. Ante Starčević, Ličko-senjska županija slavi svoj dan. Starčević je rođen 23. svibnja 1823.u Velikom Žitniku i datum njegova rođenja uzet je kao Dan županije.


U utorak, dan uoči samoga slavlja, u 10 sati bit će upriličen posjet Starčevićevoj rodnoj kući koja je sada Spomen dom. U 10.30, polaganjem vijenaca kod spomen križa u Gradskom groblju, prisjetit ćemo se poginulih branitelja, onih koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku i Ličko-senjsku županiju.

U 11 sati, u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, biskup gospićko-senjski Zdenko Križić služiti će Svetu misu, a nakon mise odat će se počast prvom predsjedniku neovisne Hrvatske, dr. Franji Tuđmanu. Svečana sjednica Skupštine Ličko-senjske županije održat će se u srijedu, na sam dan županije, u 11 sati u kinu Korzo.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close