Zdravlje

Sredinom svibnja u hrvatske ljekarne stiže medicinska konoplja

Medicinska konoplja na policama hrvatskih ljekarni naći će se od sredine svibnja, potvrdili su iz Ministarstva zdravlja.


“Mi u ovom trenutku ne očekujemo da će on biti na listi zato što se radi o liječenju simptoma, a ne zapravo o lijeku u onom smislu u kojem su naši lijekovi na listi”, rekla je ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

Uvoz iz Kanade

Pripravak će se uvoziti iz Kanade, a distribuirat će ga Imunološki zavod u obliku kapsula. “Bit će dostupni u dvije jačine i izdavat će se pacijentima isključivo u ljekarni na recept propisan od strane izabranog liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti temeljem preporuke liječnika specijalista”, rekla je za Dnevnik dr. Romana Katalinić iz Sektora za lijekove Ministarstva zdravlja.

U Hrvatskoj medicinski kanabis trenutačno mogu dobiti samo pacijenti koji boluju od multiple skleroze, karcinoma, AIDS-a te djeca oboljela od rijetkog epileptičkog sindroma.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close