VijestiGrad ZagrebScena

SREBRENICA MUSIC CAMP 2018: Mladi glazbenici nastupom u Lisinskom poslali poruku pomirenja

Sudionici 1. regionalnog kampa Srebrenica Music Camp 2018. organiziranog u ljeto u Srebrenici održali su koncert za zagrebačku publiku u dupkom ispunjenoj velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  Nastupom više od 250 djece i mladih iz Hrvatske, BiH i Srbije poslana je poruka pomirbe, a čije je značenje daleko veće od same glazbene izvedbe.


Koncert je održan u  okviru multietničkog glazbenog projekta pomirenja i kreiranja boljeg suživota, a na velikoj pozornici  nastupili su Simfonijski orkestar mladih SO DO – El Sistema Hrvatska, Kuća dobrih tonova dječji zbor iz Srebrenice,  Dječji operni zbor Zagreb, MAP (Music Art Project) El Sistema Srbija, Dječji zbor Čarobna nota iz Niša, Hor OŠ Sveti Sava iz Niša i Dječji zbor CKIM-a.

U sklopu  glazbene priče koja nosi poruku mira izvodile su se prepoznatljive skladbe iz svake od zemalja, tradicijska iz BiH: Sevdah MedleyMoj dilbere i Zvjezda tjera mjeseca, tradicijska iz Srbije: Ajde Jano te Jakov Gotovac: Ero s onoga svijeta. Koncertom je dirigirao maestro Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički ravnatelj Bečkih dječaka, ujedno i osnivač austrijske El Sistema organizacije, programa društvenog razvoja djece i mladih kroz glazbu, u svijetu poznat po nazivu El Sistema.

Gostovanje mladih glazbenika nastavak je suradnje triju zemalja nakon kampa u Srebrenici koji je ondje organizirala Kuća dobrih tonova, multietnički glazbeni projekt koji okuplja djecu iz Srebrenice i okolnih naselja s ciljem pomirenja i izgradnje suživota kroz iskustvo učenja i doživljaja glazbe.

Koncert za koji se tražila karta više organizirao  je Centar za kulturu i informacije Maksimir, a program realiziran u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2018., ostvaren je u suradnji sa  SO DO – El Sistema Hrvatska.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close