VijestiTech

SRAMOTNA KRAĐA HGSS-ovcima ukradeno vitlo kojim spašavaju unesrećene

Hrvatska gorska služba spašavanja navodi da su u zadnjih desetak godina, osim pohvala, doživljavali i one manje ugodne situacije poput bušenja guma na automobilima, paljenja planinarskih skloništa i krađe opreme.

Najnovije neugodno iznenađenje je krađa vitla s terenskoga automobila na parkiralištu ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici. Materijalna šteta procjenjuje se na 15 tisuća kuna, osim vitla ukradeni su i dijelovi s automobila: odbojnik, registracija…

Vitlo služi za izvlačenje auta, nosila…To je kao da kirurgu koji se sprema za operaciju uzmete skalpel. Kakav čovjek moraš biti da ukradeš tako nešto!?“, rekao je pročelnik stanice Split, Darko Gavrić.

Štetu će nekako nadoknaditi jer je ovaj automobil nezamjenjiv u spašavanju života u nepristupačnim područjima i pri lošim vremenskim uvjetima. Ovim činom lopovi očito nisu i ne žele biti svjesni da su unesrećenima mogli uskratiti pomoć, odnosno uvelike utjecali na moguće vrijeme dolaska do mjesta nesreće kao i transport ozlijeđenih, ističu u HGSS-u.

Policija je napravila očevid, a HGSS-ovci mole očevice da eventualna saznanja o ukradenom vitlu dojave policiji.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close