Politika

SRAMOTAN OBROK Pogledajte što jedu policajci koji na nepristupačnom terenu čuvaju naše granice

Ministartvo unutarnjih poslova RH posljednjih dana potresaju brojne afere, ostavke, premještaji, optužbe… Prigovaraju sustavu u kojem rade i granični policajci. Naime, ti terenski djelatnici MUP-a koji su na ‘prvoj liniji’ granica Republike Hrvatske, a kojima je posao itekako težak osobito od nastanka migrantske krize, žale se da nemaju ni pošten obrok.


To su službenici koji službu obavljaju na terenskom radu i to na području osiguranja državne granice od nezakonitih ulazaka u RH. To su ljudi koji rade smjene po 12 sati kako dnevne tako i noćne. Takav službenik, koji je u nekoj šumi na terenu, ne može napustiti položaj i otići sebi kupiti nešto za pojesti. Dakle, granični policajac na terenu dobije jedan obrok, a ti ‘lunch’ paketi ne samo da nisu dovoljni da čovjeka nahrane tijekom tih 12 sati već su često i upitne kvalitete”, kaže za Vijesti.hr predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić.

Osim upitnog sadržaja i kvalitete suhog obroka kojeg dobiju, Kajkiću je upitna i novčana vrijednost kao i ugovor između MUP-a i dobavljača odnosno tvrtke Pleter d.o.o.

Ministru sam poslao dopis 7. listopada i još nije stigao nikakav odgovor iako je rok 30 dana. Naime, imamo saznanja da se ‘lunch’ paket plaća po cijeni od 80 kuna po jednom paketu. U paketu je pola litre mlijeka, malo pakiranje keksa, pola litre vode, mala pašteta, narezak i kruh, ili kruh, mlijeko, čajna salama i čokolada. Vrijednost tog paketa na tržištu, realno, ne prelazi cijenu od 25 kuna, a MUP za to dobavljaču tvrtki Pleter d.o.o i drugim dobavljačima plaća 80 kuna”, pojašnjava Kajkić.

Svakodnevno zaposlenicima MUP-a koji službu obavljaju na nepristupačnom terenu radi zaštite državne granice, stiže jedan ovakav suhi obrok. Zar je to dovoljno za 12 sati rada po raznim vremenskim uvjetima? Osim toga, nije se jednom dogodilo da je proizvodima istekao rok trajanja ili da su pokvareni i nejestivi”, zaključuje Kajkić i napominje kako ne raspolaže točnim saznanjima, međutim, po procjeni kolega s terena, dnevna količina kako za prvu odnosno dnevnu smjenu (12 sati) tako i za drugu, odnosno noćnu smjenu (12 sati), MUP svakodnevno nabavlja između 1000 i 1500 komada ‘lunch’ paketa.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close