Lifestyle

SRAMOTNO Uništen je Urbani vrt u Gospiću!

U srpnju prošle godine u Gospiću je otvoren Urbani vrt. S puno truda i ljubavi grupa volontera je neuglednu šikaru na prostoru između Kulturno informativnog centra i Osnovne škole dr. Jure Turića pretvorila u lijepo uređenu površinu s raznovrsnim biljkama. U Urbanom vrtu gospićki mališani mogu učiti o rastu raznih biljnih kultura, a jedan dio vrta namijenjen je djeci s poteškoćama u razvoju.

Na žalost, postoje pojedinci kojima čak i ovako lijepa i pozitivna priča smeta. Da se gospićki Urbani vrt već neko vrijem sustavno uništava, upozorila je danas na svojoj Facebook stranici Udruga Pčelice.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Uz sve lijepe vijesti koje smo objavljivali ovih dana, na žalost moramo poslati apel svim ljudima ovoga grada za vandalizam koji se događa u Urbanom vrtu.
Ne znamo tko, niti zašto ali netko sustavno uništava sve što je u urbanom vrtu postavljeno.
Slike će vam pokazati kako prošlogodišnji vrt sada izgleda.
O biljkama u vrtu brinu se Mali vrtlari – djeca osnovne škole razredne nastave (od 1. do 4. razreda) te njihove učiteljice Vlatka i Lidija. Na žalost, jedno lijepo mjesto gdje su se djeca mogla učiti o rastu raznih biljnih kultura te lijepo mjesto gdje mogu boraviti na svježem zraku i lijepom vrtnom ambijentu sustavno se uništava. Da ne govorimo o tome kako djeca, mala djeca i vrijedne učiteljice kupe smeće za neodgojenim i krajnje bezobraznim pojedincima.
Udruga “Pčelice” trebala bi se brinuti o predmetima u vrtu (klupe, stolovi, natpisi). Mi na žalost nemamo toliko novčanih sredstava za sanaciju ovih šteta jer novce trošimo ili na rad stručnjaka s djecom ili na materijale za sve ostale aktivnosti.
Izuzetno nam je žao da se po radu ljudi i vremenu koje su uložili u ovaj vrt ovako nemilosrdno gazi.
Svi građani i volonteri koji su prošle godine uređivali vrt radili su bez ikakvih novčanih naknada, sve u želji da se napravi jedno lijepo mjesto za sve ljude ovog grada, a za našu djecu s poteškoćama u razvoju postavljeni su i senzorni predmeti koji se sada sustavno uništavaju.
Na žalost, razmjere ovakvog nemilosrdnog uništavanja nećemo moći sanirati i jedno ovako divno mjesto za odmor, druženje i učenje na žalost će postati i ostati opustošeno i uništeno.

Gledajući sva ova uništenja, pitamo se kako se ovdje može graditi mjesto tolerancije i kulture? I kako bi u susretu s ovakvim vandalima prošli oni koji su izgledom ili svojim stanjem drugačiji? 

Vaše “Pčelice” 


 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close