Sport

Sve je spremno za Pag Trail & Trekk – David Bowie Tribute!

Ovaj vikend, u subotu – 24.3. u Metajni na otoku Pagu ,  održat će se drugi Pag Trail & Trekk!


Ovu atraktivnu sportsku manifestacija organizira tvrtka Outdoor koja je specijalizirana za adrenalinska događanja, zajedno s Turističkog zajednicom Grada Novalje.

Pag Trail & Trekk – David Bowie Tribute!  od samog je početka posvećena Davidu Bowieju i njegovu svevremenskom hitu Life of Mars, s obzirom na to da su kameni pejzaži otoka Paga nalik mjesečevim pejzažima i kao takvi predstavljaju neponovljivu atrakciju.

Drugo izdaje trekking utrke u Metajni, kao i ono prošlogodišnje, odvijat će se po ucrtanim stazama, a obuhvatit će tri standardne kategorije primjene svim uzrastima, afinitetima i fizičkoj spremnosti sudionika. Light kategorija planirana je na 7 kilometara, pri čemu cijela staza ima trail koncept, označena je i trčljiva. Active staza broji 13 kilometara, ima trail koncept, a u cijelosti je označena. Treća i najzahtjevnija je Challenger staza, dugačka 20 do 25 kilometara. Sadrži trekking i trail koncept, odnosno djelomično je trail, a djelomično trekking.

Prošle godine, na prvom trekking natjecanju održanom u Metajni, sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja, zastupljenih u svim kategorijama, a odazvale su se gotovo sve generacije brojnih sudionika, uglavnom pridošlih iz Hrvatske i Slovenije.

Start je, kao i lani, predviđen na rivi u Metajni, a u istom trenutku kada kreće start, kreću i zvuci popularne pjesme Davida Bowieja Life on Mars.

Lokalna zajednica i ove je godine na brojne načine i vrlo aktivno uključena u održavanje trekkinga u Metajni, a prijavljen je i znatan broj domaćih natjecatelja.

Nakon utrke predviđeno je druženje za sve sudionike, uz zajedničko fotografiranje, zabavni program i degustacije domaćih specijaliteta te zajednički tulum za sve sudionike.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close