Vijesti

Sve je spremno za LIKA CAVE TREKK u Perušiću!

U kontinentalnom dijelu Ličko-senjske županije ove subote, 23. Srpnja, održava se prvi pećinski treking u Hrvatskoj.

Sportsko-humanitarna manifestacija LIKA CAVE TREKK koja se održava u ličkom Perušiću, biti će posebna po mnogočemu. Od splavarenja na rijeci Lici i predstavljanja lokalnih OPG-a preko crtanja Tesle grafitera iz Zagreba i Londona, sve do koncerta grupe Vatra u pećini Samograd.
Bogat je raspored pripremila organizacija trekkinga koja se sastoji od čak četiri organizacije: Pećinski park Grabovača, World Wide Fund for Nature Adria (Svjetska organizacija za zaštitu prirode) , outdoor.hr, i Zaklada Ana Rukavina.

Pećinski park Grabovača priprema splavarenje na rijeci Lici u čijem okružuju se nalazi preko 40 pećinskih lokaliteta, dok rijeka Lika protječe prekrasnom netaknutom ličkom prirodom. Osim toga, tokom cijelog dana traju posjete pećini Grabovača, a navečer u 20 sati u pećini nastupa i grupa Vatra na akustičnom koncertu. Tokom cijelog dana Pećinski park Grabovača omogućava svim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima s područja Perušića i šire predstavljanje ponude okusa i mirisa, a moguće će biti i provjeriti što se nalazi u avanturističkoj ponudi „Lika is adventure“.

Zaklada Ana Rukavina izuzetno se aktivno uključila u promociju prvog pećinskog trekinga u Hrvatskoj iz jednog posebnog razloga. Naime, heroina koja je pokazala Hrvatskoj kako se voli Život, Ana Rukavina, vezana je za Perušić svojim korjenima. Tim povodom Marija Rukavina, majka Ane Rukavine, također će posjetiti ovu manifestaciju u Perušiću. Tokom dana u dva termina svi zainteresirani moći će se upisati u Registar Zaklade Ana Rukavina „Lijek je u nama“.

Dvojica umjetnika u crtanju grafita, Lunar iz Zagreba i Lovepusher iz Londona, u centru će Perušića tokom cijeloj dana crtati motive povodom 160. Obljetnice Nikole Tesle, ali i motive georaznolikosti Grabovače.
Važno je naglasiti da u organizaciji sudjeluju i volonteri iz Belgije i Španjolske, koji su u Perušiću na boravku od mjesec dana i daju svoj doprinos razvoju ove nove turističke destinacije i zaštiti prirode.
Utrka LIKA CAVE TREKK službeno je natjecanje Treking lige, a sudjelovati će oko 600 prijavljenih trkača na čak četiri dionice – Ultra, Challenger, Light i Active, na preko 100 kilometara staza. Po broju prijavljenih i složenosti organizacije ovo je najveći lički sportski događaj u 2016. Godini.

Generalni pokrovitelj događaja je tvrtka Ducati komponenti d.o.o., a kao partneri, suradnici i sponzori prvi pećinski trekking u Hrvatskoj podržali su: nacionalni parkovi Paklenica, Sjeverni Velebit, Krka, Plitvička jezera i Brijuni, Park prirode Velebit, Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Grad Gospić, Turistička zajednica općine Perušić, LAG Lika, Adria putovanja, Adria Velebitica, Linden Tree Retreat and Ranch, Hana Tours, Pivovara Ličanka, Cedevita, Jamnica ProSport, Melem, Privredna banka Zagreb, Plidenta, HDS ZAMP, Jana Vitamin, Solana Nin, Kala, Speleološki klub Samobor, Račić Lavanda, Agencija za ugljikovodike, Plidenta, i agencije PRiLIKA i Merlin365.
Više informacija možete potražiti i na Facebook stranici Pećinski park Grabovača te Facebook događaju LIKA CAVE TREKK. Istaknut službeni hashtag manifestacije je #LikaCaveTrekk2016.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close