Scena

Spotom za pjesme Muna i Iam čakovečki Emphasis najavljuje novi album

U režiji Dine Topolnjaka te prema scenariju Kristine Štebih snimljen je videospot koji obuhvaća dvije skladbe.


Radnja nas odvodi u mračnu i sumornu šumu negdje u Međimurju, dočaravajući mističnost Emphasisova posljednjeg albuma, Black.Mother.Earth. Nakon umornog, otegnutog uvoda, nježni ženski vokali skladbe Muna prate mladu djevojku (u izvedbi glumice Ene Jagec) na njenom putu u nepoznato, naglašavajući napetu atmosferu turobne šumske kulise. Sanjiva melodija prošarana arpeggio gitarama iznenada je prekinuta skladbom Iam, uz scream vokal koji nas uvodi u plesni vrhunac Vilima Poljanca. Suprotstavljene strane – nevina i divlja – napokon se sjedinjuju, izmijenjujući vlastite osobnosti.

Glazbeni sastav Emphasis izbrusio je svoj jedinstveni zvuk oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Spoj metal i post rock glazbe koordinate su ovog projekta, spajajući žestoke elemente s melodičnim dijelovima te mnoštvom ambijentalnih prijelaza. Ovaj sastav, inače iz Hrvatske, premošćuje nekoliko glazbenih žanrova, a inspiraciju traži u velikanima kao što su Caspian, Russian Circles, This Will Destroy You, Enslaved i Isis.

Ovaj je kvartet osnovan u Čakovcu, malenom gradiću na sjeveru Hrvatske. Godine 2007. predstavili su svoj hvaljeni debitantski album Elements of Morrow, koji je uspješno sjedinio heavy metal, post rock i alternativne žanrove. Drugim albumom, Gliding Over All, dečki su dalje definirali temelje prepoznatljiva zvuka, uz moćne melodije, čvrste gitarske rifove, odzvanjajuće činele i druge elemente koji su na vrlo inovativan način dodatno zaokružili njihov bogat zvuk. Njihovo posljednje ostvarenje, Black.Mother.Earth, kolekcija je sporih i teških pjesama s naglaskom na monolitičnim gitarskim rifovima i bogatom ritmu.


 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close