Tech

Spori Internet izaziva stres

 Švedska kompanija Ericsson provela je interno istraživanje u kojem su testirali reakcije ljudi na sporu internetsku vezu.


Iako je istraživanje provedeno na uzorku od samo 30 ispitanika, većina stručnjaka se slaže da bi rezultati vrlo vjerojatno bili slični, ako ne i isti, kada bi uzorak bio daleko veći. Kako, dakle, u današnje vrijeme, kada internet zapravo mnogima nije nikakav luksuz, nego dio habitusa, neophodan za rad, pa čak i normalan život, iako će nekima ova konstatacija možda zvučati pretjerano. Uglavnom, Ericsson je testirao ispitanike i zaključak je da spori internet – izaziva stres.

Znanstvenici uključeni u istraživanje bilježili su aktivnosti mozga, srca i pulsa kod ispitanika, kod običnog kašnjenja video streaminga s interneta broj otkucaja srca povećao se za prosječno 38%! Radilo se u simuliranom “bufferingu” u trajanju od dvije sekunde, kada je taj interval povećan na šest sekundi, dogodilo se da kod ispitanika razina stresa prvo raste, a onda pada, da bi krajnja reakcija bila – odustajanje. Ovakvi su rezultati malen ali za mnoge krucijalan dokaz da spori internet izaziva stres. Da, vjerojatno će mnogi s pravom konstatirati kako su to znali i bez istraživanja…

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zimo.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close