VijestiGrad ZagrebZdravlje

SPIKAONICE povodom 10. obljetnice provedbe cijepljenja protiv raka i HPV-a

Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport, Povjerenstvom za prevenciju infekcija HPV-om i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ kontinuirano provodi „Program prevencije raka vrata maternice i drugih bolesti uzrokovanih HPV-om“ u cilju zaštite i unapređenja spolnog zdravlja mladih.


Povodom obilježavanja 10 godina programa provedbe cijepljenja protiv raka i cijepljenja protiv HPV-a u gradu Zagrebu u organizaciji Grada Zagreba održat će se 4. i 5. Spikaonicu.

Četvrta u nizu Spikaonica će se održati u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, Križanićeva ulica 4A, u ponedjeljak 18. prosinca, u 13:10 sati, na temu „Mediji i mladi“.

Peta u nizu Spikaonica će se održati u Hoteljersko-turističkoj školi u Zagrebu, Frankopanska ulica 8, u utorak 19. prosinca, u 13:00 sati, na temu „Edukacija i spolnost“.

Cilj Spikaonica na temu spolnog ponašanja jest potaknuti mlade da raspravljaju o temama koje su aktualne i koje su dio njihovog odrastanja. Poznato je da virus HPV-a uzrokuje rak vrata maternice te da se prenosi upravo spolnim putem, stoga je važno da su mladi svjesni opasnosti, ali i dostupnih načina prevencije.

Na 4. Spikaonici, uz članove Hrvatskog debatnog društva, bit će prisutna prim.dr.sc. Marina Kuzman, prof.vs, dr.med., voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a na 5. Spikaonici  bit će prisutna Tatjana Gadže Okić, dr.med. spec. školske medicine iz Službe za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda.

Navedeni stručnjaci moći će mladima odgovoriti na sva pitanja vezana uz cjepivo i odgovorno spolno ponašanje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close