Turizam

Spavajte besplatno kamo god krenuli

Iako su mnogi čuli za Couchsurfing i koriste ga kako za putovanja tako i za ugošćavanje stranaca te pokazivanje grada onima koji se u njemu ne snalaze, još uvijek postoji dosta onih koji nemaju pojma o toj društvenoj mreži i o tome kako im ona može promijeniti život. Ne samo da sam mnogo više proputovala otkad ga koristim, nego sam sa svojim domaćinima imala odlična iskustva. 

1. Otkrijte sto je couchsurfing

Couchsurfing je društvena mreža za izmjenjivanje gostoprimstva, upoznavanje ljudi, druženje s lokalnim ljudima te upoznavanje osobnih turističkih vodiča u gradu koji ste odlučili posjetiti. To je izvrstan način za putovanje, a boravak kod nekoga potpuno je besplatan. Na taj način sigurno možete bolje upoznati grad – vaš domaćin zasigurno ima bolje savjete i cake nego bilo koji vodič koji možete kupiti. Ujedno, to je i odličan način za upoznavanje novih prijatelja sa svih strana svijeta, kao i učenje i doživljavanje pregršt novih stvari.

2. Kreirajte profil

Jednom kada ste se odlučili uključiti u Couchsurfing, kao i na svakoj društvenoj mreži morate kreirati profil. Važno je napisati što više o sebi i popuniti sva polja. Što više informacija o sebi napišete, veće su šanse da će netko prihvatiti vaš Couchsurfing zahtjev.

3. Budite jasni glede mogućnosti da budete domaćin

Važno je da znate da ne morate nužno nekoga ugostiti kako biste bili ugošćeni. Nekim ljudima više odgovara prihvaćati ljude nego putovati uokolo, dok drugi žele putovati, a jednostavno nemaju vlastiti stan ili kauč za ponuditi. Sve je dozvoljeno – na Couchsurfingu možete biti domaćin, gost ili oboje.

Neki putnici ni ne traže smještaj nego samo nekoga tko bi ih proveo po gradu, odveo ih na kavu ili im pokazao čari noćnog života. Na profilu postoji posebno polje na kojem biste trebali jasno izraziti svoje želje.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close