Turizam

SPASITELJI HGSS iz Gospića brzi i uspješni u intervenciji na Plitvičkim jezerima

Prošle nedjelje u 8 sati i 20 minuta od Županiskog centra 112, HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za akciju spašavanja u NP Plitvička Jezera, gdje su tri osobe sa pješačke staze pale u strmu provaliju.

Nesreća se dogodila nedaleko od Ulaza 1 na početku staze koja se spušta prema jezerima. Brzom i uspješnom intervencijom vatrogasaca dvije osobe koje su bile bliže stazi izvučene su prije dolaska spašavatelja, dok se treća osoba nalazila 30-ak metara na vrlo strmoj padini i teže pristupačnom terenu. Nakon dolaska spašavatelja do treće unesrećene osobe i pružanja prve pomoći, ustanovljene su teže tjelesne ozlijede što je zahtijevalo brzi transport i predaju Hitnoj medicinskoj pomoći koja se nalazila na mjestu događaja. Tako je unesrećena osoba predana u vozilo Hitne pomoći u 10 sati i 20 minuta, što je iznimno brzo s obzirom da su se spašavatelji u trenutku dojave nalazili u Gospiću, odnosno udaljeni 70 km od mjesta nesreće. U akciji je sudjelovalo 15 spašavatelja HGSS Stanice Gospić.


Tekst/Foto: gss.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close