TurizamIzdvojeno

Spašen mladić u NP Plitvička jezera: “Molimo izletnike da se kreću samo označenim stazama”

Jučer u 18 sati HGSS stanica Gospić zaprimila je poziv od  dežurnog tima Hitne medicinske pomoći (HMP) u NP Plitvička Jezera.


Radilo se o nezgodi u kojoj se 27- godišnjak poskliznuo sa slapa nedaleko špilje Golubnjača te nezgodno pao u jezero.

Tim HMP uz pomoć čuvara prirode uspio je izvući mladića iz jezera te imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu bili u mogućnosti izvršiti transport do kola HMP. Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima. Spašavatelji su unesrećenog transportirali sa nosilima UT 2000, a kako je staza bila vrlo uska koristili su se haski zapregom kako bi lakše izvukli unesrećenog.

U 19.30 sati spašavatelj su došli do unesrećenog, a već u 20.00 sati unesrećeni je bio u kolima HMP.  Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija je uspješno završena.

“Da stvar bude zanimljivija, područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku, a mi mu želimo brzi oporavak”, poručili su iz HGSS-a.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close