VijestiPolitika

Španjolska postala glavno europsko odredište za ulazak migranata

Većina migranata koji su prešli Mediteran kako bi došli u Europu prošle godine doputovali su u Španjolsku, navodi se u procjenama Europske unije objavljenima u petak, dok je Italija imala najmanje ilegalnih ulazaka u pet godina.


Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) procijenila je da je 150.000 ljudi ušlo u EU preko neregularnih prijelaza 2018. godine, što je najniža brojka u pet godina i daleko ispod vrhunca 2015. kada je zabilježeno više od milijun ljudi.

Broj dolazaka u Italiju, koja je poduzela mjere za sprječavanje dolaska spašenih migranata, pao je za 80 posto na oko 23.000, što je najmanji broj od 2012.

U međuvremenu su se dolasci u Španjolsku udvostručili na 57.000 migranata prošle godine, čime je ruta od Maroka do Pirenejskog poluotoka postala najaktivnija u Europi.

Dolasci u Grčku i na Cipar preko tzv. istočne mediteranske rute porasli su na 56.000 prošle godine, a većina migranata dolazila je iz Afganistana, Sirije ili Iraka.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close