Sport

SP U ATLETICI Sandra Perković večeras kreće u obranu titule svjetske prvakinje

Sandra Perković danas od 18.25 sati kreće u obranu titule svjetske prvakinje u bacanju diska. Koje je ove sezone itekako zanimljivo, piše Novi list.


Najbolja hrvatska atletičarka ove sezone ne dominira kao što je to bio običaj prijašnjih godina, prvu je pobjedu ostvarila na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu kada se njezin disk zaustavio na 68,58 metara, trećem rezultatu na svijetu ove sezone. Na posljednjoj provjeri uoči svjetske smotre, Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu, slavila je hicem od 67,65 metara, kojim je svojim najvećim protivnicama, Kubankama Yaime Perez i Deniji Caballero, bacila rukavicu izazova.

Ako je suditi po brojkama, upravo je Perez glavna favoritkinja za osvajanje zlata, u najboljoj sezoni u njezinoj karijeri disk je u Sottevilleu bacila 69,39 metara, što je najbolji rezultat na svijetu ove sezone. Velike ambicije ne skriva niti njezina sunarodnjakinja, Denia Caballero, svjetska prvakinja iz Pekinga 2015. godine, disk koje se ove sezone zaustavio na 69,20 metara. Ne treba zaboraviti niti Amerikanku Valerie Allman (67,15), Njemice Claudine Vita (66,64) i Nadine Muller (64,52), te Kineskinju Bin Feng (65,45).

Jedno je sigurno. Bacanje diska i u Dohi će biti prava poslastica. Norma za finale, u kojem će se u petak od 20 sati nadmetati 12 diskašica, iznosi 63 metra. Sandra Perković ide još jednom ispisati povijest. Dvostruka olimpijska pobjednica i peterostruka europska prvakinja zasad ima dva svjetska zlata, iz Moskve 2013. i Londona 2017. godine. Danas počinje lov na treću titulu kojom bi izjednačila uspjeh Njemice Franke Dietzsch.
U današnjim kvalifikacijama bacanja diska hrvatska će imati još jednu predstavnicu, Mariju Tolj, koju mnogi nazivaju nasljednicom Sandre Perković. Tolj je ove sezone disk bacila 62,76 metara, hitac je to kojim je osvojila titulu europske mlađeseniorske prvakinje. Marija Tolj bacat će u prvoj kvalifikacijskoj skupini, što počinje u 17 sati.

Donosi Novi list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close