Sport

SP 2018.godine: Hrvatska nositelj jedne skupine u kvalifikacijama

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj jedne skupine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.


Ždrijeb kvalifikacija bit će održan u St. Peterburgu 25. srpnja, a kako je i najavljeno, za jakosne skupine koristi se srpanjsko izdanje Fifine ljestvice najboljih reprezentacija. Hrvatska je na toj ljestvici 14. i ono što je još važnije, ‘kockasti’ su deveta europska reprezentacija. Dovoljno je to da se Kovačevi igrači uguraju u prvu jakosnu skupinu.

Davor Šuker je za službenu stranicu HNS-a. izjavio:

S velikim zadovoljstvom ćemo otići u St. Peterburg na ždrijeb ponosni što je Hrvatska među tim najuspješnijim europskim zemljama. To je potvrda dobrog rada izbornika Nike Kovača, truda naših ‘kockastih’ i uopće vrijednosti naše reprezentacije. Status nositelja ništa nam ne garantira, ali sigurno nas postavlja u dobru situaciju uoči novih važnih kvalifikacija jer Hrvatskoj je uvijek glavni cilj plasirati se na velika natjecanja. Ponosan sam što ću u St. Peterburgu predstavljati HNS koji je istinska sila europskog nogometa.

Zajedno s Hrvatskom u skupini nositelja su Njemačka, Belgija, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Engleska, Wales i Španjolska, a izbornik Niko Kovač nije skrivao zadovoljstvo što smo u prvoj jakosnoj skupini.

Jako me razveselila ova vijest, kao što je i svakog navijača Hrvatske. Neovisno o jakosnoj skupini, put do Rusije neće biti lagan, no ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb. Veliki je uspjeh za tako malo zemlju biti među devet najuspješnijih selekcija, a male razlike između reprezentacija pokazuju koliko je svaki dobar rezultat u ovim kvalifikacijama bio ključan za ovu poziciju. Želio bih čestitati i svom stožeru i savezu, a posebno igračima, što je mala Hrvatska i ovom prigodom izborila status među najvećima.


Izvor: 24sata

Slika: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close