Glazba

Sopranistica Marija Vidović predstavila prvu pjesmu i spot “Radujte se narodi”

HRVATSKA BOŽIĆNA PJESMA

Sopranistica Marija Vidović prvim je singlom i spotom Radujte se narodi najavila album Christmas Classics kojeg s nestrpljenjem očekujemo.


Hrvatska tradicionalna pjesma jedna je od dvanaest božićnih pjesama na albumu i svakako jedna od onih koje će obilježiti prosinac. Osim hrvatskih tradicionalnih pjesama, Marija Vidović impresivno je otpjevala i tradicionalnu talijansku Tu scendi dalle stelle i meksičku Por el valle de rosas božićnu pjesmu.

Naša sopranista međunarodne karijere svoje je glazbeno školovanje započela u Varaždinu, a studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih tenora i pedagoga Prof. Dr.h.c KS. Francisco Araiza njezin je profesor i mentor. Do sada je pjevala u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama, u čuvenom Musikverein u Beču, Gasteig u Münchenu, Opere Bellas Artes u Mexico City te najvećim internacionalnim festivalima klasične glazbe Sjeverne i Južne Amerike. Svoje stečeno iskustvo prenosi i na mlade talente i to kao docent na Nacionalnom Konzervatoriju za glazbu u Mexico Citiju te na internacionalnim majstorskim tečajevima. Od studentske godine 2020./21. asistentica je Prof. Dr.h.c KS. Franciscu Araizi na elitnoj Glazbenoj akademiji Kraljica Sofija u Madridu, u Španjolskoj na katedri za solo pjevanje Alfredo Kraus.

“Sada, više nego ikada trebamo probuditi ljudskost jedan u drugome i biti tu jedni za druge s ljubavlju. Svaki put kad smo ljubazni, svaki put kad smo suosjećajni, svaki put kad smo podrška bližnjemu i kad smo velikodušni, Božić je. Neka te male stvari zauzimaju najveće dijelove našega života”, poručila je Marija.

Pjesma Radujte se narodi u sjajnom aranžmanu ruskog aranžera Alexa Pashkova i vrhunskoj interpretaciji Marije Vidović, čija je posebnost i ljepota lirskog glasa zadivljujuća, zasigurno će svima uljepšati dane vezane uz najveći i najradosniji kršćanski praznik, uz veselje i nadu zbog kraja stare i početak nove godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close