Grad ZagrebScena

Solinska Sila nečista i novosadski Pero Defformero nastupit će kao specijalni gosti na velikim koncertima Brkova

Solinska Sila nečista i novosadski Pero Defformero nastupit će kao specijalni gosti na velikim koncertima Brkova u Tvornici kulture 8. i 9. travnja


“Nit vodilja balkanska je škola pastirskog rocka s tekstovima koji su na granici apsurda uz prislanjanje na pirski punk, estradni heavy metal, duševni disco i domoljubne narodnjake.” – stoji u biografiji grupe Sila nečista koja je 2008. oformljena u Solinu. Bend čine Frane Iz Omiša (vokal), Gitak Legenda (gitara), Inspektor Bore (gitara), Drug Komesar (bas) i Nemanja Strašni (bubnjevi). Dosad su prošli puno kilometara i nastupa, ali još uvijek čekaju objavu debi albuma naslova “Volim da se sportski oblačim” koji bi konačno trebao biti objavljen ove godine.

Bolesna ideja zvana Pero Defformero vuče korijene iz nesretnog djetinjstva mladića koji je odrastao na hard rocku i heavy metalu 80-ih, čiji je mozak svakodnevno silovan putem televizije koja je emitirala štetne valove u vidu turbofolka. Puni elana bend u siječnju 2008. snima dugoočekivani album naziva “Undergrand”. Prošlo je čak šest godina do nasljednika imena “Jer to liči na taj način?’”koji nosi 9 lakih komada. Pjesme “Metal sviraću”, “Gastarbajter”, “Volim te”, “Ćerka đavola”, “Fejsbuk Stana”, “Ekstra” i “Sedmica na Lotu” u vrlo kratkom roku postaju omiljene među fanovima, a Pero Defformero sa svojim folk shvaćanjem metala prava regionalna koncertna atrakcija.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close