Lifestyle

Solarno stablo u Karlovcu

U Karlovcu će “niknuti” besplatni solarni punjač mobitela, tableta i prijenosnih računala.

Udruzi za lokalni razvoj “Turbina promjena” Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sufinanciranje projekta “Solarno stablo”. Solarno stablo je javni solarni punjač mobitela, tableta i prijenosnih računala, a ujedno i točka okupljališta mladih, na kojem se uz praktično korištenje obnovljivih izvora energije može putem web sučelja i edukativnom kampanjom jačati svijest građana o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, efektima uštede energije kroz energetsku učinkovitost i zelenu gradnju.

unnamed

Kompozicijski sklop solarnog punjača čine dva osnovna elementa: prijemnik i klupa. Osnovna funkcija prijemnika, koncipiranog u obliku stabla, je da transformira solarnu energiju u svima neophodnu električnu. Ujedno, solarno stablo postati će i besplatni hotspot u centru grada Karlovca budući da je Wi-Fi instalacija dio konfiguracije stabla.

Ukupna vrijednost projekta je 352 tisuće kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt sufinancira sa 40% vrijednosti  investicije, a Grad Karlovac sa 30%. Uz ova dva partnera u provedbi projekta sudjeluju kao partneri Općina Plaški, u kojoj će također biti postavljeno “solarno stablo”, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, te Dom za djecu Vladimir Nazor.

KAportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close