VijestiSportScena

“Šokantno” i pošteno: Otac brončanom Hrgoviću savjetovao da se ne slika s političarima

Nakon velikih pobjeda Filipa Hrgovića, boksača iz Dubrave, bronca je uzrokovala mnogo reakcija. Kako pozitivnih, tako i onih realnijeg karaktera. Za Sportske Novosti Jutarnjeg lista progovorio je otac Filipa Hrgovića, Petar. Na pitanje novinara spremaju li doček, Petar Hrgović je hladno odgovorio da ne spremaju ništa. Pročitajte zašto…

 

– Mi svom sinu spremamo ono što možemo i imamo, a to je ono što mu uvijek spremamo. On nikad nije otišao na put da ga ja nisam ispratio i nikada se nije vratio, a da ga nisam dočekao ja ili netko iz obitelji koji je mogao. To je naša konstanta. Mi s njim to živimo. Ovih dana su mu ljudi predlagali, “napravit ćemo ovdje, napravit ćemo ondje, pa na ovaj stadion, pa u Sesvete”. Gledajte, Hrvatska svog sportaša dočekuje kako želi. Govorim o državi, pa o savezima, institucijama. To je njihovo, nije moje. Obitelj ga, međutim, čeka uvijek na isti način. Nisam ja ni za kakve spektakle.

Osvrnuo se i na težinu sporta i veličinu uspjeha.

– Moj Filip nije iz bogate obitelji. Mi otkidamo od sebe i otkidamo koliko možemo da bi on nastupao. Boks je isto skup sport. Da nije boksao Svjetsku seriju, ne bi se mogao ni baviti ovime, ne bi ni dogurao daleko. U boksu novca ima samo svjetski prvak, ovo drugo je sve borba sirotinje. Uostalom, to su i sportovi u koje sirotinja i ide. Ne idu djeca tajkuna jer nemaju vremena za to. Pretežak je to sport, prevelika odricanja da bi ondje išla djeca koja lagodno odrastaju, žive.

Znakovito, dok svi političari čestitaju uspjehe, Petar je zaključio sljedeće.

Eto, zato tu nema nekakvog dočeka, nekakve euforije. To vam gledam i ovako – država odsvira himnu, podigne zastavu, političari dočekaju i poslikaju se za svoje potrebe, jasno, i idemo dalje. Zato sam ja rekao Filipu, sad ću biti malo prost, “j… im svima mater, ne daj nikome da se slika s tobom”. Ne zato što je on veličina, već stoga što su ovi koji će se sada htjeti slikati lešinari. Moj stav.

Cijeli intervju čitajte na ovom linku – Sportske Intervju s Hrgovićem.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: sportingnews

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close