Politika

Šokantna istina o spašenoj “trudnoj ženi” na Plješivici”: Ilegalna imigrantica trbuh napravila od odjeće

Vijest o “spašenoj ženi u visokom stupnju trudnoće” na Plješivici, koja je u nedjelju objavljena na stranicama PU Ličko-senjske, poprimila je neobičan i šokantan obrat. Iz gospićke bolnice, gdje je žena upućena, potvrdili su za Novi list da se ne radi o trudnici. Umjesto visoke trudnoće žena je bila omotana s mnoštvom odjeće pa ostaje pitanje na koji je način mislila obmanjivati javnost i ljude koji su je spašavali želeći pomoći njoj i „bebi“!


PU Ličko-senjska objavila je na svojim stranicama kako je granična policija u Korenici zaprimila dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima “nalazi i ženska osoba u visokom stupnju trudnoće”. Iako se u objavi PU Ličko-senjske ne navodi preciznije identitet otkrivenih osoba, očito je da se u vijesti o “o trudnici i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu”, radi o ilegalnim migrantima.

Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega. Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu, navodi PU Ličko-senjska.

U priopćenju PU Ličko-senjske navodi se kako su se nakon odjave policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć.

Za sve sudionike ove akcije spašavanja potom je uslijedio šok. Naime, hospitalizirana žena uopće nije bila trudna, potvrdila je za Hinu ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

Umjesto visoke trudnoće žena je bila omotana s mnoštvom odjeće pa ostaje pitanje na koji je način mislila obmanjivati javnost i ljude koji su je spašavali želeći pomoći njoj i „bebi“!

Glasnogovornica Ličko-senjske policijske uprave Maja Brozičević rekla je u ponedjeljak za Hinu da se žena za koju se mislilo da je trudna pridružila ostalim ilegalnim migrantima, te da za svih 15-oro traje upravni postupak radi donošenja rješenja o povratku u Bosnu i Hercegovinu iz koje su ilegalno ušli temeljem čega će tijekom dana biti obavezni napustiti Hrvatsku.

“Vjerojatno će svi biti deportirani, osim ako se netko od njih izjasni da bi mu život bio ugrožen povratkom u zemlju podrijetla, te zatraži azil u Hrvatskoj”, rekla je Brozičević.

Azil mogu zatražiti stranci zbog straha od proganjanja zbog svoje rase, vjere, nacionalnosti, pripadnosti određenoj društvenoj skupini ili političkog mišljenja.

Ova šokantna vijest, koja još jednom pokazuje s čime se sve služe ilegalni imigranti kako bi ušli u nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, otkriva zanimljivu činjenicu da Hrvatska policija u svojim službenim priopćenjima izbjegava za otkrivene osobe koristiti termin “ilegalni imigranti”. Pokazuje se, također, da usprkos uvjeravanjima nadležnog Ministarstva kako je sigurnost hrvatske granice prema BiH pod kontrolom, granica propusna te da postojeće mjere nisu dovoljne.

Naime, kako javlja Novi list, građani okolice Korenice svakodnevno javljaju o kolonama ljudi koji bez previše snalaženja hodaju planinom Plješivicom.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PU Ličko-senjske županije

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close