GlazbaGrad Zagreb

SO DO oduševio publiku u Lisinskom!

U dupkom ispunjenoj velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog više od 80 mladih glazbenika dvosatnim koncertom proslavilo je pet godina svoga rada.Riječ je o jedinom simfonijskom orkestru djece i mladih u Hrvatskoj kojeg vodi poznati glazbenik Ricardo Luque. Orkestar je sastavljen od dva simfonijska orkestra koja čine glazbenici  iz Istre i Zagreba, a koji su na sinoćnjem koncertu nastupili uz goste – glazbenika Radovana Vlatkovića i Brunu Krajcara.

Sve što su vježbali proteklih godina spojeno je sinoć u prekrasnu glazbenu priču koja je počela izvođenjem završnog kola opere  Ero s onoga svijeta, a nastavila se uz zvuke skladbi  – “Pirati s Kariba”, “Gospodar prstenova – Prstenova družina”, “Ritmos Ciganos”Orkestrom su ravnali dirigenti Ante Sladoljev i Gerardo Estrada Martinez.

SO DO- El Sistema Hrvatska udruga je koja provodi program glazbene edukacije djece i mladih prema svjetski poznatom programu El Sistema. Program je nastao u Venezueli prije više od 40 godina uz veliki entuzijazam maestra i vizionara J. Abreua. Danas u Venezueli djeluje preko 600 dječjih orkestara i zborova u koje je uključeno više od 900.000 djece i mladih. U Europi se program primjenjuje u 26 zemalja okupljenih mrežom Sistema Europa čiji smo i mi član. Program je za svu djecu besplatan – time se daje šansa svima da uđu u prekrasan svijet umjetnosti.

Uz to što već pet godina zajednički sviraj mladi okupljeni u ovaj orkestar pokazali su i veliko srce te je slavljenički koncert, na inicijativu jednog od članova orkestra, postao humanitarni pa su sva sredstava prikupljena od prodaje ulaznica donirana udruzi  “Krijesnica”  koja daje podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti, ali i njihovim roditeljima.

Dobrotvornom koncertu pridružili su se i klaunovidoktori CRVENI NOSOVI koji su pomogli i nekim članovima Udruge Krijesnica u najtežim trenutcima.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i u partnerstvu s Centrom za kulturu i informacije Maksimir.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Vedran Metelko

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close