Vijesti

Snježno nevrijeme tokom noći zahvatilo Hrvatsku

Snježna nevrijeme zahvatilo je cijelu Hrvatsku, a slično će se vrijeme nastaviti i u ostatku dana. U Gorskoj i Središnjoj Hrvatskoj očekuje se obilan snijeg, ponegdje više od 30 centimetara novog snijega, a snijega će uz kišu biti i u Slavoniji i na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji promjenljivo, uglavnom prijepodne povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, poslijepodne sa sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan, u gorju i orkanski sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu olujna i orkanska bura, na jugu jako i olujno jugo i jugozapadnjak.

Temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 3 na sjevernom do 12 na južnom, poslijepodne u padu, priopćeno je iz Državnog hidrometorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ). Nepovoljne će se vremenske prilike, prema najavi, zadržati nad Hrvatskom do subote.

Tijekom noći najviše novog snijega palo je u Ogulinu, čak 55 centimetara, dok je preko 40 centimentara novog pokrivača zabijelilo Delnice i Slunj.

U Zagrebu je napadalo oko 5 centimetara snijega, no to zimsku službu nije zaustavilo da na ceste preko noći pošalje više od 200 ralica,javlja HRT.

Obilne oborine i snažan vjetar otežavaju odvijanje prometa diljem zemlje. Prekinut je promet na staroj cesti kroz Gorski kotar DC3 kod Lokvi zbog prepriječenog teretnog vozila i autobusa. Iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto slobodnog cestovnog pravca.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Snježna oluja, koja je u Hrvatsku donijela crvenu uzbunu, zatvorila dionice gotovo svih autocesta te dijelove Jadranske magistrale, mostove i državne ceste. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zatvoreni su granični prijelazi: Bregana, Pasjak, Rupa, Brod na Kupi i Macelj.

Zbog snažnog vjetra u prekidu su sve trajektne, katamaranske i brodske linije na riječkom području, kao i trajektne linije.

Za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak uz zimsku opremu, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika, jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, Paški most, DC1 Grabovac-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Delnice-Kikovica, DC23 Kapela-Jezerane, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC52 Špilnik-Korenica, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, Sljemenska cesta u Zagrebu (sa zagorske strane je otvorena uz zimsku opremu), ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević i ŽC5030 cesta za Platak.

Samo za osobna vozila otvorene su: riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Delnica, Krčki most.

U prekidu su sve trajektne, katamaranske i brodske linije na riječkom području, kao i trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Zadar-Preko i Sumartin-Makarska; katamaranske: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Zadar-Iž Mali-Iž Veli-Mala Rava-Rava (bez pristajanja u luku Iž Mali). Trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje-Kaprije-Zlarin-Šibenik plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Zbog nastavka obilnijih snježnih oborina u sljedećih nekoliko dana vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme, da se pravovremenoinformiraju o stanju i prohodnosti cesta te ako je moguće da odgode putovanja.

Izvor: jutarnji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close