KolumneSvemu unatoč

Snijeg, laži i ostale radosti

Ovaj napaćeni narod počeli su lagati i meteorolozi. Ni oni više nisu imuni na senzacionalistički pristup varijacijama na temu zime. Iako smo u siječnju, a siječanj je u Hrvatskoj najhladniji mjesec, vijest o bilo kakvim padalinama u obliku pahuljica ravna je onoj o mentalnom zdravlju američkog predsjednika. Ekskluzivna i prijelomna, izvanredna i udarna! Svi smo u stanju pripravnosti kao pred kakvu nuklearnu katastrofu, a jedini koji uvijek ostanu iznenadjeni su dečki iz zimske službe. Toliko su postali nestrpljivi što nema većeg snijega da su ga počeli sanjati a onda i najavljivati svijetu i gradu, iako je opet navratio sramežljivo i to ponegdje. Nimalo armagedonski, više onako lički i goranski.

Kad su nam takvi vakulovci, što očekivati od naših slobodnih medija koji su k’o zapete puške kad je u pitanju zavirivanje u tuđi tanjur. Prognoza- maglovito i tmurno. Jedva čekaju da se netko posklizne pa da ga još jače poguraju u provaliju laži iz koje izlaza nema. Spremni su za dobar naslov prodati i rođenu majku, a sve u ime navodne istine i brige za opću dobrobit. Iz svojih skrovitih redakcija plasiraju sve i svašta, neprovjereno i namjerno, kako bi stvorili privid jada i beznađa. Po njima ispada da je jedino vrijedno pažnje biti član neke nevladine udruge, po mogućnosti jedne od onih koje podržavaju sve lijevo od desnoga i puhati u rog rodnih, blagorodnih, narodnih i bezbožnih manjina. Naravno, glavni krivac za sva zla koja su pogodila ovaj narod je Crkva, ista ona koja je naš suputnik već trinaest stoljeća. Ona je poput kakve elementarne nepogode. Trn u peti loših prognostičara. Svećenici u mercedesima, s milijunima eura i oni kojima je neostvarena želja postati policajac, u središtu su zanimanja naših medijskih poklisara. Dobrodošlo štivo u ne baš hladnim zimskim noćima za sve kojima je kritičko promišljanje poput snijega u kolovozu. Tko te pita za Ruđera Boškovića kad imamo pohlepnog prebendara?

Ne preostaje nam drugo nego čekati napokon tu oluju svih oluja koja će otpuhati učmale floskule i hladnoćom spasiti kulen i njegovu seku.

Moja prognoza? Zora puca, bit će dana.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash.com | fotomontaža

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close