Lifestyle

Na snazi je viši stupanj Meteoalarma za cijelu obalu, Gorski kotar i Liku

Stigla je promjena vremena, u dijelovim zemlje na snazi je viši stupanj Meteoalarma.


Na vrijeme u našim krajevima djeluje Genovska ciklona koja bi idućih sati područja uz Jadran mogla zapljusnuti velikom količinom oborine, lokalno i do 100 litara po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim poplavama, zbog čega je na snazi viši stupanj Meteoalarma za cijelu obalu, Gorski kotar i Liku, piše n1info.com

“Kako je nad istokom Europe pozicionirana anticiklona, izražen je gradijent tlaka zraka, i vrlo je vjetrovito. Na moru jugo puše jakim i olujnim intenzitetom, i od sredine dana pridružit će mu se i bura, olujna na udare pod Velebitom. Problemi u prometu vrlo su izgledni, i vozače pozivamo na oprez”, javlja meteorologinja Tea Blažević za n1info.com.

Ukoliko planirate putovanje, trebali biste biti oprezni i zbog mokrih i skliskih kolnika, uslijed kiše, koja bi u višem gorju, kad zahladi, mogla prijeći u snijeg.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close