Scena

Smanjuje se broj nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji

Kao što se i očekivalo nakon zime i početkom proljeća, odnosno približavanjem, pa čak i početkom građevinske, šumarske,a pogotovo naravno turističke sezone, smanjuje se broj nezaposlenih.


Tako je krajem ožujka  u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano 2.518 nezaposlenih osoba, što predstavlja 230 osoba odnosno 8,4% manje nego u prethodnom mjesecu i 621 osobu ili 19,8% manje nego u istom mjesecu prošle godine. U svim ispostavama ličko-senjskog Zavoda za zapošljavanje zabilježen je pad nezaposlenosti, najviše u Korenici za čak 19%,. Ukupno je iz evidencije, radi zapošljavanja izišlo 294 osobe.

Slobodnih radnih mjesta bilo je 335, najviše su se tražili skladišni radnici, konobari, prodavači, kuhari i kuharski pomoćnici. Zanimljivo bilo je otvoreno slobodnih radih mjesta za čak 21 doktora medicine.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close