Scena

Smanjuje se broj nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji

Kao što se i očekivalo nakon zime i početkom proljeća, odnosno približavanjem, pa čak i početkom građevinske, šumarske,a pogotovo naravno turističke sezone, smanjuje se broj nezaposlenih.


Tako je krajem ožujka  u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano 2.518 nezaposlenih osoba, što predstavlja 230 osoba odnosno 8,4% manje nego u prethodnom mjesecu i 621 osobu ili 19,8% manje nego u istom mjesecu prošle godine. U svim ispostavama ličko-senjskog Zavoda za zapošljavanje zabilježen je pad nezaposlenosti, najviše u Korenici za čak 19%,. Ukupno je iz evidencije, radi zapošljavanja izišlo 294 osobe.

Slobodnih radnih mjesta bilo je 335, najviše su se tražili skladišni radnici, konobari, prodavači, kuhari i kuharski pomoćnici. Zanimljivo bilo je otvoreno slobodnih radih mjesta za čak 21 doktora medicine.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close