Zdravlje

“Smanjivanjem hrane” protiv pretilosti?

Korporacija Unilever počet će smanjivati veličinu svojih popularnih brendova sladoleda Magnum, Cornetto, Ben & Jerry’sFeast za trećinu, jer ih žele svesti na 250 kalorija. Prvi smanjeni sladoledi doći će na tržište Velike Britanije, a kasnije i u globalnu distribuciju, piše The Guardian.


Posude Ben & Jerry’s sladoleda od proljeća se se sa 150ml smanjiti na 100ml. Iako se sladoledi smanjuju za trećinu, cijenu će sniziti 26 posto, objavljeno je u specijaliziranom časopisu The Grocer. Neki sladoledi koji se mogu kupiti i u Hrvatskoj, poput Magnuma Almond ili Classica, smanjit će se za 10 posto, a kaloričnije verzije poput Magnum Infinity sa čokoladom i karamelom i Cornetto Choc ‘N’ Ball prestat će proizvoditi.

Sladoledi će biti još skuplji a koristi nejasne

Unilever tvrdi da je godinu i pol dana istraživao da bi došao do ovog rješenja i da je riječ o velikoj investiciji. Kažu da su uveli ograničenje na 250 kalorija kako bi kupcima olakšali zdraviji i svjesniji izbor sladoleda, bez žrtvovanja ravnoteže u prehrani. Problem je što su njihovi ionako skupi sladoledi u manjoj verziji još skuplji pa Unilever očekuje kritike, ali kažu da se nadaju da će ljudi shvatiti i prihvatiti njihovu namjeru.

Unilever je već smanjio broj kalorija u svojim dječjim sladoledima poput Twistera i Calippa, taj su primjer slijedile i neke konditorske kompanije.Cadbury je prije godinu i pol dana obećao da će prestati prodavatai čokolade s više od 250 kalorija i smanjio je Dairy Milk čokoladu. Mars je prije tri godine obećao da će uvesti isto ograničenje pa se Twix smanjio 14 posto, a Snickers za 17 posto. Svi su u javnosti optuženi da smanjuu troškove i povećavaju profit bez jasnog benefita za kupca, često i bez informiranja kupca da za isti novac kupuje manji slatkiš.


Tekst: telegram.hr

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close