DomGrad ZagrebLifestyleScena

SLUŽBENO JE: Pokreće se LIČKA STRANKA DEMOKRATA (LSD)! Osnivačka skupština otkrila prva lica

Ličko-senjska županija godinama propada. Broj stanovnika godinama opada, gospodarstvo i ekonomija nestaju, mladi bježe iz Like, a mnogi za sve krive isključivo politiku. Politička trgovina, jednoumlje i “demokratičnost”, lažirani izbori i mnoge slične nedemokratične metode, dovele su do aktiviranja mladih na sljedećim lokalnim izborima u Ličko-senjskoj županiji.

Lička stranka demokrata osnovana je jučer u Gospiću. Desetak mladih građana pokrenulo je inicijativu koja se u Lici događa već tri mjeseca. U tišini nastaje organizacija vrijedna spomena, organizacija koje će pomrsiti račune postojećim političarima s mladim novim snagama. 31. ožujka ostati će datum zapisan kao datum osnivanja prve i najmlađe stranke u Ličko-senjskoj županiji.

Na osnivačkoj skupštini stranka je izabrala funkcije, a kroz nekoliko sljedećih mjeseci javno će se objaviti i tko će biti glavni akteri lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji početkom 2017. godine.

Za predsjednika Ličke stranke demokrata izabran je Toni Pavičić, povratnik iz Njemačke koji živi u Ličkom Osiku nedaleko Gospića. Toni Pavičić govori četiri svjetska jezika: njemački, engleski, španjolski i talijanski, završio je Visoku školu za strane jezike u Njemačkoj i bavi se digitalnim marketingom i SEO optimizacijom. Kao povratnik u Liku može svjedočiti kako funkcionira “normalan” svijet. S 31. godinom zaključio je da ne želi više gledati propadanje svoje Like.

Na upit novinara zašto je skraćenica “LSD” jer direktno podsjeća na Lysergic Acid Diethylamide, drogu koja se masovno koristi u svijetu mladih, odgovor je bio sljedeći:

Riječ je o običnoj provokaciji. Zašto se ne bi stranka zvala Lička stranka demokrata? LSD nije naše službeno ime, ali je igrom slučaja skraćenica. Lici može pomoći samo input mladih u smislu znanja, obrazovanja i kvalitetnih hrabrih kadrova. LSD je stranka mladih ljudi željnih znanja, s obzirom da postojeće političke stranke nisu nimalo pokazale dozu demokracije. Sa LSD-jem će sve biti lakše – izjavio je predsjednik Toni Pavičić za portal LIKACLUB.

Stranka već ima zainteresirane članove u Otočcu, Brinju i Korenici. Iz LSD-a dodatno su poručili: “Senj nam nije od interesa iako smo dobili tihu podršku. Senj nikad nije bio dio Ličko-senjske županije i jedan od naših ciljeva programa je da promjenimo ime županije u – Lička županija. Osim toga još jedna od točaka programa o kojoj pričamo je i doniranje komada zemlje mladima u Lici, s obzirom da je imamo napretek, a nitko ju ne iskorištava.”

Lička demokratska stranka (LSD) lički je odgovor na slične stranke koje su po sličnom principu došle do Sabora Republike Hrvatske poput HDSSB-a i IDS-a.

Ostaje za vidjeti koji su sljedeći koraci ove stranke, ono što im možemo poželjeti je sreća u političkim karijerama!

LSD (1)

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close