NovacIzdvojenoPromo

SLUŽBENO JE Grad Gospić objavio javni poziv za bespovratnu pomoć poduzetnicima i obrtnicima

ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Grad Gospić je jedini grad u Hrvatskoj koji dodjeljuje bespovratne novčane potpore za poduzetnike.


U skladu s nacionalnim mjerama koje provodi Vlada RH, Grad Gospić također skrbi za sve one kojima je u ovim teškim okolnostima onemogućen rad.

Kako bi gospodarstvenicima u gradu pomogao u očuvanju radnih mjesta i održanju likvidnosti njihovih tvrtki i obrta, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević donio je Odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom koronavirusom.

U proračunu Grada Gospića tako je osigurano milijun i pol kuna sredstva potpore koje mogu koristiti poslovni subjekti na području grada koji Odlukom nacionalnog stožera u ovom trenutku ne mogu obavljati svoje djelatnosti.

Riječ je o ugostiteljskim objektima svih kategorija (uz izuzetak pripreme i dostave hrane), usluge smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja; uslužnim djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima kao što su frizerske radnje, kozmetičarske radnje, brijači, pedikeri, saloni za masažu, saune, bazeni, fitness i rekreacijski centri i slično te autoškolama i školama stranih jezika.

Svaki poduzetnik, ovisno o veličini i broju zaposlenih njegove tvrtke ili obrta, mjesečno će dobiti određena sredstva koja će mu pomoći platiti tekuće troškove koje bez obzira na Odluku o zabrani rada mora platiti.

Stoga Grad Gospić poziva sva trgovačka društva i obrte sa područja grada Gospića s zabranom rada, ukoliko udovoljavaju uvjetima, da podnesu zahtjev za potporu.da se odazovu Javnom pozivu i povuku za njih već osigurana sredstva!

Zahtjevi se podnose elektroničkim putem na mail adresu: [email protected]

Sve  informacije i potrebnu dokumentaciju pronađite u Javnom pozivu objavljenom na web stranicama Grada.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close