AutomotoTech

U slučaju sudara Google bi pješake zalijepio na automobil

Američki internetski div Google podnio je zahtjev za patentiranje premaza koji bi pješaka, ako na njega naleti, poput muhe zalijepio o lim Googleovih vozila bez vozača čime bi se izbjegla mogućnost ozljeđivanja odbacivanjem na kolnik ili neki drugi objekt.


Poseban ljepljivi premaz nanosio bi se na poklopac motora i prednje odbojnike, a moguće i na prednje branike. U slučaju udara u pješaka, premaz bi se aktivirao te bi površina vozila postala ljepljiva izazivajući učinak sličan ljepku za muhe i druge insekte te bi pješak doslovce ostao zalijepljen za vozilo.

“Ljepljiva tvar vezala bi pješaka za vozilo sve dok se ono ne zaustavi čime bi se izbjeglo da pješak bude odbačen na kolnik ili neki drugi objekt”, stoji u obrazloženju.

Google navodi da pješaci na koje nalete vozila trpe dodatne ozljede kada silinom udarca budu odbačeni na kolnik ili druge objekte.

Samovozni automobili mogli bi ‘na cestu’ za pet godina, rekao je početkom svibnja Sergio Marchionne, vlasnik proizvođača Fiat Chrysler (FCA) nakon što je potpisao veliki ugovor s tvrtkom-majkom Googlea, Alphabet.

d0ef762c9bdc4b7152fa

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: wikimedia commons / uspto.gov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close