GastroVijestiZdravljeTurizam

SLOVO POJEDI – NEZNANJE POBIJEDI U Otočcu predstavljen projekt glagoljačića – kolačića u obliku glagoljičnih slova

U četvrtak 11. srpnja 2019. u book cafeu Paradiso u Otočcu je predstavljen projekt udruge Baštinica “Slovo pojedi – neznanje pobijedi”.


Ovaj projekt promovira staro hrvatsko pismo, glagoljicu kao još jedan adut u turističkoj, gastro, ali ujedno i kulturnoj ponudi.

Domaći keksi Glagoljačići inspirirani su starim hrvatskim pismom – uglatom glagoljicom. Glagoljačići imaju tri okusa: Jelenini glagoljačići (čajni keksi), Barbarini glagoljačići (medenjaci) i Dorotejini glagoljačići (keksi s orasima/voćem). Jelena, Barbara i Doroteja tri su žene Frankopanke koje su živjele u frankopanskom gradu Otočcu tijekom 15. st. u zlatno doba glagoljice i glagoljaštva, pa glagoljačići ujedno predstavljaju i Gacku kao turističku regiju.

Projekt “Slovo pojedi, neznanje pobijedi” realiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Na predstavljanju projekta svi prisutni mogli su degustirati ovaj novi gastro suvenir s područja Gacke, a u nastavku pogledajte galeriju slika sa događaja.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close