GastroVijestiZdravljeTurizam

SLOVO POJEDI – NEZNANJE POBIJEDI U Otočcu predstavljen projekt glagoljačića – kolačića u obliku glagoljičnih slova

U četvrtak 11. srpnja 2019. u book cafeu Paradiso u Otočcu je predstavljen projekt udruge Baštinica “Slovo pojedi – neznanje pobijedi”.


Ovaj projekt promovira staro hrvatsko pismo, glagoljicu kao još jedan adut u turističkoj, gastro, ali ujedno i kulturnoj ponudi.

Domaći keksi Glagoljačići inspirirani su starim hrvatskim pismom – uglatom glagoljicom. Glagoljačići imaju tri okusa: Jelenini glagoljačići (čajni keksi), Barbarini glagoljačići (medenjaci) i Dorotejini glagoljačići (keksi s orasima/voćem). Jelena, Barbara i Doroteja tri su žene Frankopanke koje su živjele u frankopanskom gradu Otočcu tijekom 15. st. u zlatno doba glagoljice i glagoljaštva, pa glagoljačići ujedno predstavljaju i Gacku kao turističku regiju.

Projekt “Slovo pojedi, neznanje pobijedi” realiziran je pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Na predstavljanju projekta svi prisutni mogli su degustirati ovaj novi gastro suvenir s područja Gacke, a u nastavku pogledajte galeriju slika sa događaja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close