VijestiTurizam

Slovenija ažurirala liste, većina hrvatskih županija u “narančastome”

DOBRE VIJESTI

Slovenski državljani i oni koji u Sloveniji imaju stalno prebivalište moći će se vraćati bez testa na Covid-19 ili obvezujuće karantene iz većine hrvatskih županija


Prema ažuriranoj listi država s obzirom na njihovu epidemiološku sigurnost, režim ulaska u Sloveniju iz Hrvatske prilagođen je regionalnoj situaciji pa se je većina županija našla na “narančastoj”, sigurnijoj epidemiološkoj listi i nisu više na rizičnom “crvenom” popisu.

To znači da će se slovenski državljani i oni koji u Sloveniji imaju stalno prebivalište moći vraćati bez testa na Covid-19 ili obvezujuće karantene iz većine hrvatskih županija koje su uvrštene na novu tzv. “narančastu” listu, prenijeli su slovenski mediji informaciju vlade sa sinoćnje sjednice.

Riječ je o županijama koje graniče sa Slovenijom, te većini ostalih, osim županija u srednjoj i južnoj Dalmaciji, te tri županije u zapadnoj Slavoniji koje ostaju u tzv. “crvenoj” zoni.

Nove su liste epidemiološke sigurnosti prilagođene europskim preporukama da se za “zelene” – epidemiološki sigurne – smatraju države ili regije koje imaju do najviše 25 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na 100.000 stanovnika, dok je slovenski kriterij do sada bio stroži – 10 aktivnih slučajeva zaraze.

U skladu s time, na “zelenom” popisu slovenske vlade od danas su se našli i Cipar, Finska, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Poljska, Australija, Novi Zeland, Srbija i Urugvaj.

Na “zelenoj” listi unatoč povećanom broju zaraza u zadnje vrijeme ostaje i Austrija, osim Beča i istočnih pokrajina koje su u “crvenoj” epidemiološki nesigurnoj zoni, pa će za ulazak u Sloveniji putnici trebati negativan test na Covid-19 ili 10-dnevnu karantenu.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close