VijestiTech

SLIJEDI ANALIZA PROBLEMA Google objasnio razlog nemogućnosti pristupa nekim servisima

Iz Googlea su objavili kako sada slijedi analiza problema te rad na poboljšanju sustava kako se ovakve situacije u budućnosti više ne bi ponavljale, uz ‘iskrenu ispriku svim korisnicima’…, piše 24sata.


Milijuni korisnika jučer navečer nisu mogli pristupiti nekim od najpopularnijih internetskih servisa poput Gmaila i YouTubea.

Problem je zabilježio i Down Detector koji je javio da ne funkcionira ni Snapchat, Rocket League, Nest, Pokemon GO, kao ni Google Drive. Od 22 do 23 sata više od 50 tisuća korisnika prijavilo je probleme sa Snapchatom.

Uzrok problema bio je u zagušenju mreže povezanim s Google Cloudom, objavili su naknadno iz Googlea. Cloud, osim samog Googlea, koriste i brojne druge kompanije i zbog toga korisnici nisu mogli gledati YouTube videa ili objavljivati sadržaj na Snapchatu. Problem je zahvatio i alate kojima se korisnici Googlea koriste za komunikaciju što je dodatno usporilo rješavanje problema.

Nakon nešto više od četiri sata situacija se za većinu servisa vratila u normalno stanje.

Iz Googlea su objavili kako sada slijedi analiza problema te rad na poboljšanju sustava kako se ovakve situacije u budućnosti više ne bi ponavljale, uz ‘iskrenu ispriku svim korisnicima’.

Donosi 24sata.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close