GastroVijestiGrad ZagrebTurizam

Slavonski med i Lička janjetina dobili prijelaznu nacionalnu zaštitu

Sljedeći korak koji Udruga proizvođača slavonskoga meda i Udruga uzgajivača ovaca Lika trebaju poduzeti je pokretanje postupka potvrđivanja sukladnosti proizvoda sa specifikacijom proizvoda, a koji provodi kontrolno tijelo ovlašteno od Ministarstva poljoprivrede. Nakon toga će, posredstvom Ministarstva, podnijeti Europskoj komisiji zahtjev za registraciju zaštićene oznake izvornosti naziva Slavonski med i zahtjev za registraciju zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla naziva Lička janjetina, na razini Europske unije.


Udruga uzgajivača ovaca „Lika“ podnijela je dana 23. veljače 2016. godine Ministarstvu poljoprivrede Zahtjev za zaštitu naziva „Lička janjetina“ oznakom zemljopisnog podrijetla. Sukladno zakonskoj proceduri, nakon provedene evaluacije Zahtjeva i Specifikacije proizvoda od strane stručnog Povjerenstva te pojedinih izmjena i dopuna u dokumentaciji koje je Udruga izvršila Zahtjev za registraciju oznake zemljopisnog podrijetla naziva „Lička janjetina “ usvojen je u svibnju ove godine.

Sljedeći korak koji Udruga proizvođača „Slavonskog meda“ i Udruga uzgajivača ovaca „Lika“, trebaju poduzeti je pokretanje postupka potvrđivanja sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda, a koji provodi kontrolno tijelo ovlašteno od strane Ministarstva poljoprivrede. Nakon toga će, posredstvom Ministarstva, podnijeti Europskoj komisiji zahtjev za registraciju zaštićene oznake izvornosti naziva „Slavonski med“ i zahtjev za registraciju zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla naziva „ Lička janjetina“, na razini Europske unije.

Cijeli članak pročitajte na agrobiz.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close