Događanja

Slavonski Ličani se okupili na 7. Ličkoj večeri

Ličani se okupili u Virovitici


Već tradicionalno početkom jesenskih dana, Udruga Ličana „Vila Velebita“ iz Virovitice organizira Ličku večer, na koju su pozvani svi članovi i simpatizeri ove udruge, ali i ljudi željni dobre zabave. U prepunom Mjesnom domu u Svetom Đurađu, u petak navečer je Udruga Ličana organizirala 7. Ličku večer.

Gosti ove večer bilo su članovi HKUD-a „Lika“ iz Ličkog Osika, koji su sve nazočne razveselili s nekoliko plesova i pjesama ovog dijela Like. Na početku još jedne u nizu odlične Ličke večeri, nazočne je pozdravila predsjednica Udruge Željka Grahovac, a posebne pozdrave uputila je članovima HKUD-a Lika, na čelu s njihovim predsjednikom Kristijanom Kolakom, te tajnicom Romanom Basarić, kao i gostima istoimene Udruge Ličana iz Bizovca i Slatine, te predstavnike Udruge Hrvata iz Bosne. Svoj govor, predsjednica je završila riječima dr. Ante Starčevića, „Boj se Boga, čini dobro i ne plaši se ničega!“

Nakon govora i nastupa HKUD-a, uslijedila je i večera koju je blagoslovio vlč. Josip Homjak, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca iz Milanovca. Druženje je nastavljeno uz ples i pjesmu, koju su svojom svirkom popratili Suhopoljski tamburaši.

Više fotografija pogledajte na Informativnom centru Virovitica OVDJE.


Tekst,foto: icv.hr, Božidar Biondić


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close