KontinentalniVijesti

SLAVONSKA AMAZONA Poznata voditeljica oduševila se ljepotama Parka prirode Lonjsko polje

Proljeće je stiglo, svi odlaze u prirodu i Doris Pinčić otkrila je Lonjsko polje. Poznata voditeljica oduševila se „Slavonskom Amazonom“ – plovidbom čamcima na solarni pogon po rijeci Strug.


Otkrijte i vi ljepotu Lonjskoga polja – otkrijte neotkriveno!

Samo stotinjak kilometara od Zagreba uživajte u očuvanoj prirodi. Provozajte se čamcima na solarni pogon po rijeci Strug ili polovilom Vodomar po rijeci Savi, poslušajte priču o selu graditeljske baštine – Krapju ili priču o bijeloj rodi u Čigoču, prošećite se pješačkim stazama i obiđite ornitološki rezervat u Krapju. Malo tko ostane ravnodušan šetajući u retenciji Lonjskoga polja (Mužilovčica) – posavski safari, kako su posjetitelji nazvali šetnje pašnjacima dok oko njih mirno pasu krave, konji i svinje.

Prošećite Koščevom stazom u Repušnici na kojoj se nalazi i naša nova promatračnica Ptica kosac. Sve ovo nudi „Vikend program“ kojega je moguće koristiti vikednom od sredine ožujka do listopada.

Vikendom kupite različite domaće proizvode OPG-ovaca na štandovima u Posjetiteljskom centru Krapje ili sudjelujte u dodatnim besplatnim radionicama za djecu i odrasle (škola fotografiranja, škola veza, oslikavanje torbica, majica i sl.).

Za obiteljske posjete Park nudi pogodnosti uz karticu Mudricu, do 30% nižu cijenu za Vikend program ili najam bicikla.

U Park se može ući na tri ulaza (Posjetieljski centri: Krapje, Čigoč i Repušnica) te se u svim Posjetieljskim centrima Parka prirode Lonjsko polje mogu se unajmiti bicikli ili kanu u Posjetiteljskom centru Čigoč.
Park prirode Lonjsko polje nositelj je oznake Safe stay in Croatia čime se dodatno označava kao sigurna i poželjna turistička destinacija.

Kako bi doživljaj bio potpun, svakako treba kušati lokalne specijalitete u autentičnim restoranima na području Lonjskog polja i držite se pravila lokalaca – jedite puno i dobro!

Rezervirajte vožnju čamcima na solarni pogon pozivom na broj 044-672-080.


 

Komentari

Komentara


Foto: Željko Gašparović

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close