Izdvojeno

Slavna 9. gardijska brigada “Vukovi” slavi 28. obljetnicu osnutka

29. i 30. LISTOPADA

U četvrtak i petak, 29. i 30. listopada 2020., obilježava se 28. obljetnica ustrojavanja legendarne 9. gardijske brigade “Vukovi”.


Dvadeset i osam pripadnika bojne koji su završili specijalističku obuku sutra će krenuti u hodnju do Ljubova gdje će im biti svečano uručene crne beretke s grbom Vukova. U petak 30. listopada svetom misom u Katedrali BDM u Gospiću započet će centralno obilježavanje obljetnice Vukova.

Nakon mise u 11 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća i kratka svečanost ispred spomenika poginulim Vukovima u vojarni “9.GBR VUKOVI” u Gospiću.

U ova teška vremena kada se borimo sa virusom COVID 19 dužni smo se pridržavati odluka Stožera CZ RH i LSŽ te pozivamo sve suborce i prijatelje naše brigade da ne dolaze na obljetnicu jer je broj prisutnih ograničen na 50 ljudi”, poručili su organizatori.

Ceremoniji će prisustvovati samo izaslanici državnog vrha, vojske, policije, grada i županije te izaslanstva udruga svih gardijskih brigada i lokalnih braniteljskih udruga u maksimalnom broju do 50 ljudi.

Ove godine neće biti ni tradicionalnog druženja uz hranu i piće i glazbu.

“Nadamo se da ćemo iduće godine proslaviti još dostojanstvenije ovu našu časnu obljetnicu. Zahvaljujemo Vam svima na razumijevanju, prilike su takve kakve jesu…BUDIMO ODGOVORNI”, poručili su organizatori.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: MORH / T. Brandt

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close