Izdvojeno

Slavna 9. gardijska brigada “Vukovi” slavi 28. obljetnicu osnutka

29. i 30. LISTOPADA

U četvrtak i petak, 29. i 30. listopada 2020., obilježava se 28. obljetnica ustrojavanja legendarne 9. gardijske brigade “Vukovi”.


Dvadeset i osam pripadnika bojne koji su završili specijalističku obuku sutra će krenuti u hodnju do Ljubova gdje će im biti svečano uručene crne beretke s grbom Vukova. U petak 30. listopada svetom misom u Katedrali BDM u Gospiću započet će centralno obilježavanje obljetnice Vukova.

Nakon mise u 11 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća i kratka svečanost ispred spomenika poginulim Vukovima u vojarni “9.GBR VUKOVI” u Gospiću.

U ova teška vremena kada se borimo sa virusom COVID 19 dužni smo se pridržavati odluka Stožera CZ RH i LSŽ te pozivamo sve suborce i prijatelje naše brigade da ne dolaze na obljetnicu jer je broj prisutnih ograničen na 50 ljudi”, poručili su organizatori.

Ceremoniji će prisustvovati samo izaslanici državnog vrha, vojske, policije, grada i županije te izaslanstva udruga svih gardijskih brigada i lokalnih braniteljskih udruga u maksimalnom broju do 50 ljudi.

Ove godine neće biti ni tradicionalnog druženja uz hranu i piće i glazbu.

“Nadamo se da ćemo iduće godine proslaviti još dostojanstvenije ovu našu časnu obljetnicu. Zahvaljujemo Vam svima na razumijevanju, prilike su takve kakve jesu…BUDIMO ODGOVORNI”, poručili su organizatori.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MORH / T. Brandt

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close