Turizam

Slatki gušti: Drugi Štrudlafest oduševio

Jaškovo je ove nedjelje, drugu godinu za redom, bilo u znaku štrudle.


Ova slatka priča svoj početak dobila je 2015. godine nakon izrade najduže štrudle na svijetu koja je sa svojih 1479,38 metara ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. “ŠtrudlaFest” je festival slasnih okusa, eno-gastro manifestacija kojoj je cilj brendiranje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalne gastronomije i proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Kao poseban uvod u ovu manifestaciju bio je “Tjedan štrudle” u restoranima Karlovačke županije. Uključila su se čak 23 restorana, a posjetitelji su mogli probati štrudle raznih okusa.  U sklopu manifestacije održano je natjecanje amatera u izradi štrudle, a svoju sreću mogli su okušati i profesionalni timovi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: ŠtrudlaFest facebook photo Sana Vitas

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close