Obrazovanje

Skoro 820 milijuna kuna dodijeljeno školama, pogledajte za koje projekte

REGIONALNI CENTRI KOMPETENTNOSTI

Za regionalne centre kompetentnosti u sklopu škola diljem Hrvatske u protekle tri godine osigurano je više od 1,9 milijardi kuna, piše srednja.hr.


Posljednji dio ugovora iz ESF-a za regionalne centre kompetentnosti u vrijednosti od 820 milijuna kuna potpisan je ovog mjeseca.

Čak 19 škola koje su imenovane regionalnim centrima sredstva će utrošiti na provedbu 20 projekata.

Projekte u trajanju od 36 do 48 mjeseci provodit će 19 škola imenovanih regionalnim centrima kompetentnosti, od kojih će svaka provoditi projektne aktivnosti iz jednog (pod)sektora, osim Tehničke škole Karlovac koja će provoditi dva projekta s obzirom na to da je imenovana centrom kompetentnosti u (pod)sektoru elektrotehnike, ali i strojarstva. Za 20 projekata nositeljima je osigurano ukupno 819.515.486,37 kuna. U provedbu projekata, osim 19 imenovanih škola kao centara kompetentnosti koje su nositelji projekata, u projektne aktivnosti uključena je 231 partnerska organizacija, sa 68 partnerskih škola. Značajan dio sredstava usmjeren je na uspostavu odgovarajućih programskih i kadrovskih uvjeta samih centara, na čijim će projektnim aktivnostima u sljedećih nekoliko godina sudjelovati više od 1.200 nastavnika i nenastavnog osoblja te više od 3.000 učenika, stoji u odluci MZO-a.

Dodijeljena sredstva, uz ostalo napominju, bit će iskorištena za nabavu moderne opreme, modernizaciju i provedbu strukovnih programa prema potrebama tržišta rada, za edukaciju nastavnika, primjenu koncepta učenja temeljenog na radu s ciljem unaprjeđenja strukovnog obrazovanja i poboljšanja uvjeta u strukovnim školama. Ovih dana objavljen je popis škola, odnosno regionalnih centara, koje su dobile sredstva na natječaju, kao i opis projekata koje provode.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovih je dana objavilo nazive projekata te popis škola koje su njihovi nositelji. O kojim je školama i projektima riječ, pogledajte na linku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close