Lifestyle

Školske uniforme i u Hrvatskoj

Osnovna škola Jurja Dalmatinca u Šibeniku prva je škola u Hrvatskoj koja je uvela školske uniforme. Od školske godine 2015./2016. oko 550 osnovnoškolaca iz matične i područnih škola Jurja Dalmatinca bit će odjeveni u polo majice s našivenim grbom škole.


U školi se nadaju da će tako smanjiti diskriminaciju te ojačati zajedništvo i identifikaciju učenika sa školom.

‘Odlučili smo da će u prvoj fazi realizacije ideje djeca biti obučena u polo majice iste boje koju još moramo odabrati. Vodili smo računa o financijskim situacijama u pojedinim obiteljima, tako da će roditelji za dvije majice morati izdvojiti oko 90 kuna.
Reakcije roditelja generalno su pozitivne, a svi zajedno smatramo da će i ovaj mali korak doprinijeti većem zajedništvu i boljoj pripadnosti školi, ali i smanjenju socijalnih razlika među djecom’, kazao je za portal sibenik.in Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca.

U prvom polugodištu djeca će nositi majice dugih rukava, a tijekom drugog polugodišta majice kratkih rukava. U bližoj budućnosti, nada se Duvnjak, trebalo bi uslijediti i kompletiranje cijele školske uniforme.

Osnovna škola Antuna Mihanovića u Osijeku prije dvije godine uvela je školske uniforme, ali samo za učenike prvih razreda, a u narednim godinama uniforme bi se trebale uvesti u sve razrede, od prvog do osmog.


Tekst: zadovoljnadnevnik hr

Slika: wikimedia commons

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close