SportLifestyle

Skočio s visine od 7 kilometara bez padobrana

Luke Aikins je profesionalni padobranac koji je u subotu izveo svoj najstrašniji pothvat do sada. Skočio je s visine od 7620 metara bez padobarana, samo sa zaštitnom mrežom


Luke Aikins (44) je uspio u svom nevjerojatnom u svom pothvatu i postao prvi čovjek na svijetu koji je skočio s visine više od 7km bez padobrana.

– Pripremao sam se kao za svaki drugi skok – rekao je Aikins za CBS.

Aikins je ispričao i kako mu se ova ista ideja činila suludom prije 7 godina kada su je preložili producenti jedne hollywoodske emisije.

– Rekao sam ženi “Nećeš vjerovati što su mi predložili. Žele da skočim bez padobrana.”, a ona je rekla: “Aha, misliš s odijelom s krilima?”, a ja sam odgovorio: “Ne, bez ičega”. I onda smo se dobro nasmijali – prisjeća se Aikins.

Ispalo je da su mu producenti ‘usadili’ ideju u glavu toliko da je sedam godina nakon, odlučio skočiti. Prvi skok je odradio s 12 godina, uz pomoć instruktora, a prvi samostalni skok s 16 godina. Do danas je odradio preko 800 skokova.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: askmen

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close