Zdravlje

Sklekovi na više načina

Sklek s udarcem nogom (Zemlja podrijetla: Nizozemska)


Korist: Prisiljavajući vas da zadržite položaj, ovaj sklek snažnije no uobičajeni aktivira mišiće prsa i ramena. Osim toga, pomaže u razvoju snage i fleksibilnosti fleksora kukova, stražnjice i stražnjih loža.

Kako se izvodi: Zauzmite položaj skleka i zatim spustite tijelo sve dok prsima gotovo ne dotaknete pod. Zabacite desnu nogu u stranu pod kutom od 90 stupnjeva, ako je moguće bez savijanja koljena. Zaustavite trenutak pa se vratite u početni položaj. Potisnite tijelo u gornji položaj pa sve ponovite lijevom nogom.

Sklek u stranu (Zemlja podrijetla: Brazil)

Korist: Prisiljava jednu ruku na žešći rad kako bi držala veći teret i stimulira više mišića mijenjajući kut pokreta.

Kako se izvodi: Zauzmite položaj skleka, ali stisnite šake tako da ste na pod oslonjeni zglobovima prstiju. Spustite tijelo prema lijevom dlanu, zaustavite trenutak i potisnite se prema gore. Ponovite, ali ovoga puta spustite tijelo prema desnom dlanu. Mijenjajte strane u svakom ponavljanju.

Pročitajte više na Men’s Health

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close