Tech

Skarp: laserska britvica

Čini se kako je napokon došao kraj staromodnoj, tisućama godina staroj metodi brijanju pomoću žileta. Zaboravite i na pjenu za brijanje, a možda čak i aftershave. Morgan Gustavsson i Paul Binun osmislili su Skarp Razor, britvicu koja umjesto žileta ima – laser.


Kako tvrde tvorci, Skarp Razor je bolji od tradicionalnih načina brijanja jer prije svega ne iritira kožu. S laserskom britvicom zaboravite na posjekotine i svrbež. A pritom bi trebali uživati u glatkom brijanju vrlo blizu kože.

Skarp Razor na prvi pogled izgleda kao i svaka druga britvica, napravljena je od aluminija i radi na AAA bateriju, koja otprilike traje mjesec dana pri svakodnevnoj uporabi.

Umjesto žileta Skarp Razor ima laser koji prepoznaje kromofor, čestice u dlaci koje apsorbiraju određene valne duljine (boje) svjetlosti. Time se zapravo laserom ne zagrijava i ne topi dlaka, već se ona reže kada ju se pogodi određenom svjetlosnom valnom duljinom.

Tvorci Skarp britvice novac za početak proizvodnje traže na Kickstarteru. Bolje rečeno, tražili su, jer je do kraja akcije ostalo 17 dana, a oni su umjesto traženih 160,000 dolara prikupili čak 2,248,421 dolar od 12,116 korisnika kojima se svidio ovaj projekt.

Ako će sve biti prema planu, maloprodajna cijena Skarp Razora bit će nešto više od 200 dolara, a u prodaju stiže u ožujku 2016. godine.

Više na kickstarter.com


 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close