Ličko-senjska županijaLifestylePolitika

SKANDAL U LIČKO-SENJSKOJ: Ukradeno dva milijuna kuna iz proračuna?

Prošlog tjedna ulicama županije raširila se vijest o velikim malverzacijama u Ličko-senjskoj županiji. Iako Ličko-senjska županija ne slovi za bogatu županiju poput recimo Istarske, čini se da novca ipak ima. To se može zaključiti putem činjenica da se novac čini se – krao. Gdje, kako i za koga, istražuje se.

“Prije desetak dana Gospićem prođe priča da je žena koja radi u računovodstvu Ličko-senjske županije, stanovita gospođa J.,  primala, odnosno sebi davala, „duplu“ plaću, jednu stavljala na stranu, s „drugom“ plaćala kredit. Onda netko dobaci da je primala trostruku plaću i raspoređivala lovu u više banaka. Onda prođe priča da je i njen šef znao za to i da su oboje na bolovanju. Onda prođe priča da su zajedno uzimali lovu iz županijske kase za „treću“ osobu. Sljedeća priča s ulice kaže da njen šef ne zna ništa, ona je sama „mažnjavala“ lovu, sa svojim odvjetnikom zalazi u gospićkom sudu blizak (zemljopisno) kafić u kojemu slaže obranu. Onda prođe priča da se ništa ne zna, žena je bolesna srca pa je na bolovanju. Priča po priča, ulica puno toga zna, službeno nitko ništa ne zna, ili ne želi znati i ne želi da se zna da zna.  Zamršena priča, zar ne?” – piše portal Lika Express.

Dodatne informacije koje su naši izvori iz županije potvrdili govore i o mnogo većim iznosima koji sežu čak i do dva milijuna kuna. Međutim, službenih informacija nitko nema.

Iako je do bilo kakvih informacija teško doći, Ante Franić iz Ličko-senjske županije za našu redakciju kratko je najavio da kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća u Županijskoj skupštini planira provjeriti o čemu se radi.

Pozivamo sve čitatelje koji imaju više informacija o ovom slučaju da nas kontaktiraju na službeni mail: [email protected], anonimnost je zagarantirana.


 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close