Glazba

Sjećate se Dolores? Povratak glazbi nakon 20 godina

Atraktivna crnokosa pjevačica Višnja Vranešić, umjetničkog imena Dolores, devedesetih je bila jedna od najpopularnijih pjevačica zabavne glazbe, a uz Duška Lokina otpjevala je svoja dva najveća hita Dobro jutro Dalmacijo i Dalmatinca sreća prati.


Iako je s glazbene scene izbivala gotovo dvadeset godina, njeni spotovi imaju milijunske preglede na YouTubeu, a isto sigurno očekuje i najnoviji La Llorona.

Nakon što je devedesetih godina objavila 6 albuma, Dolores se vratila na glazbenu scenu u novom projektu pod imenom Historia. Kako je 1994. godine s objavom albuma Pjesme moje duše, gdje su obrađene neke od najljepših meksičkih melodija, obećala svojoj publici da će se priča s tradicionalnim pjesmama nastaviti, sada je došlo vrijeme da svoje obećanje ispuni.

Novi će projekt biti sazdan od izvornih tradicionalnih pjesama i onih autorskih koje su kroz povijest postale tradicijom raznih kultura širom svijeta, a otuda i ime Historia. Pjesme će biti izvođene na originalnim jezicima, a uključivat će tradicionalne španjolske, grčke, ruske i romske pjesme. Prva pjesma u tom nizu je povijesna La Llorona, meksička legenda o tugujućoj ženi čiju beskrajnu ljubav iznevjeri jedan nevjerni muškarac o kojoj je 2019. snimljen i film.

Pjesma je snimljena u studiju i pod producentskom palicom Elvisa Stanića, našeg najnagrađivanijeg jazz glazbenika. Lumiere production, uz režiju Artema Dushkina i snimatelja Matea Jurčića, zaslužni su za izniman spot.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close