Lifestyle

Sjećate li se ove kravice? Evo zašto je nestala s tržišta

U mnogim domaćinstvima i dan danas čuvaju se zdjelice i čaše s prepoznatljivim motivom simpatične kravice s cvijećem u kojima se nekada prodavao popularni čokoladno mliječni namaz Kinder Lada.


Kinder Lada se već godinama ne proizvodi, a generacije koje su odrastale na području bivše Jugoslavije s nostalgijom se sjećaju omiljenog namaza iz djetinjstva. Znate li kako je nastala Kinder Lada i zašto je uopće nestala s tržišta?

Kinder Lada je nastala sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je talijanski proizvođač Ferrero pokušavao doprijeti do zatvorenog jugoslavenskog tržišta. Koprivnička Podravka dobila je licencu od proizvođača Nutelle za novu marku čokoladnog namaza koji je nazvan Kinder Lada. Kinder Lada je bila izrađena od sirovina koje koristi i tvornica Ferrero i ubrzo je postala omiljeni namaz na području bivše Jugoslavije.

Kinder Lada je nestala s polica trgovina 1995. godine. Nakon raspada Jugoslavije i otvaranja granica u novonastale države Ferrero je počeo plasirati Nutellu. Dolaskom Nutelle nestala je potreba za Kinder Ladom koja se prestala proizvoditi.

Kao uspomena na Kinder Ladu u mnogim kućanstvima ostale su samo šalice koje podsjećaju na djetinjstvo i okus kojega, kako mnogi kažu, ni jedan drugi čokoladni namaz ne može nadmašiti.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close