Kultura

“Sjećanje šume” novi je roman Damira Karakaša

Za neke priče ne treba žuriti, već strpljivo čekati pravi trenutak osjećaja, smatra istaknuti hrvatski pisac Damir Karakaš, a upravo je to godinama čekao, kako je rekao u razgovoru za Hinu, kako bi napisao svoju novu knjigu “Sjećanje šume”, roman o djetinjstvu “u kojemu se natječu strah i volja, dodiruju trauma, humor i poezija, roman kakvog svaki pisac ima pravo napisati samo jednom u životu”.


“Nikad nisam sanjao da ću biti pisac, možda da ću nešto crtati, jer sam još u srednjoj školi crtao i objavljivao crteže u poznatim novinama u Jugoslaviji. Ili se možda baviti glazbom, harmoniku sviram preko četrdeset godina”, kazao je Karakaš.

“Pisanje je došlo ni sam ne znam kako, kao neka sudbina pa je nastojim što bolje ispuniti”, dodao je pisac, koji priznaje da koristi književnost kao sredstvo obračuna s “demonima”: “Od velikih svjetskih pisaca Dostojevski je najviše bio u vlasti demona. Pokušavam i ja na neki svoj način ulaziti u dno svijeta i čovjeka, osvijetliti te neke mračne zakutke, izvući ih na vidjelo”, pojasnio je.

Roman “Sjećanje šume” dugo je osjećao u sebi, a da bi ga realizirao, inspiraciju je potražio u slušanju, jer “kod pisanja knjiga ne treba žuriti, nego strpljivo čekati taj neki, nazovimo ga, pravi trenutak osjećaja”.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna foto zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close